Gokart i Stockholm

Gokart i Stockholm

Gokart eller Karting som det egentligen heter är en väldigt rolig hobby där man med en snabb och mindre bil kör runt på olika banor. Dem små specialbilarna kallas för kart och namnet Gokart syftar egentligen på dem småbilar som hyrs ut till allmänheten, d.v.s. privatpersoner. Det finns även dem som tävlar i Gokart professionellt och det finns stora internationella tävlingar. Gokart är en fantastiskt rolig hobby som är någorlunda tillgänglig för dem flesta. Det krävs en ordentlig anläggning för att kunna köra dem små bilarna och dem anläggningarna finns inte precis var som helst. Men i Stockholm hittar man ett väldigt gott utbud med flera olika anläggningar och banor. Gokart är en hobby som man kanske inte utför helt ensam utan lämpar sig väldigt bra till ett gäng vänner, en möhippa eller möjligen en firmafest. Gokart passar också i målsmans närvaro för lite äldre tonåringar. Denna artikel kommer at handla om Gokart i den svenska huvudstaden Stockholm.

I Stockholm hittar man flera olika alternativ

I Stockholmsområdet hittar man ett flertal företag och restauranger som erbjuder Gokart. En del av dessa anordnare har vissa krav, som att man exempelvis måste vara minst sex stycken för att kunna hyra en bana medan andra inte har det. På alla anordnare i Stockholms så får man i priset även låna hjälm och skyddskläder som är ett måste. Naturligtvis ska det alltid finna sen instruktör som ska finnas behjälplig.

Priserna varier men ligger runt 200-500 kr per persona i Stockholm och beroende på tid. I Stockholm hittar man Gokart på ca tio olika platser, allt från Sollentuna i norr till Södertälje i syd. På några ställen, som exempelvis Kista så finns det sportbarer som erbjuder Gokart där man får en riktig rolig upplevelse är man kan köpa till ett paket dör det ingår mat och dryck och naturligtvis Gokart.

I Stockholm hittar man flera olika alternativ

Sportbaren i Kista har även Gokart som dem erbjuder rätt sent på kvällen, i discoljus och musik vilket kan vara en trevlig aktivitet. Dock ligger priser något högre än ho dem andra anordnarna men sett till helheten så är det faktiskt inte så dyrt. I Kista har man även snabbare bilar n vanligt och dem når topphastigheter på upp till 72 km per timme vilket är väldigt fort för att vara en kartingbil. Även på vissa stora lek-land kan man hitta Gokart. Dem flesta anordnare erbjuder Gokart inomhus men det finns även några som har utomhusbanor där man också använder andra bilar. I Järfälla hittar men en anordnare som erbjuder Stockholms enda riktiga tävlingsbana för karting men det lämpar sig bäst för den mer erfarna men kan absolut vara roligt att testa på.

I Täby finns det en anordnare som erbjuder Gokart till riktigt låga priser, 225 kr per person och man får köra åtta varv runt den trehundra meter långa bana. I Södertälje hittar man en anordnare som även här erbjuder Gokart till något lägre priser, runt 225-240 kr per person. För att summera det hela så finns det en hel del olika anordnare i Stockholm som erbjuder olika paket till olika priser. Gokart kan vara fantastiskt roligt men man bör alltid ta säkerheten först.

© 2021 Speed GO Kart